Total body work-out

De “Total body work-out” heeft een wisselende inhoud, maar kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

  • Warming up (5 min.)
  • Aerobic(dans) work-out (20-25 min.)
  • Cardio (5 min.)
  • Total body work-out met of zonder gewichten (20 min.)
  • Cooldown / stretch (5 min.)

In deze les zijn volwassenen welkom om op hun eigen niveau lekker te bewegen op muziek en zo het gehele lichaam op een leuke manier te trainen. De lessen beginnen altijd met een warming up. Daarna volgt een passencombinatie, een stukje conditietraining, een gedeelte waar spiergroepen apart worden getraind en de les wordt beëindigd met een goede cooling down. Tijdens de cooling down zal er lekker gestretcht worden, zodat je na de les weinig tot geen spierpijn zult hebben.

De passencombinatie is een onderdeel waarvan mensen vaak denken “dat kan ik niet”. Deze combinatie wordt stap voor stap opgebouwd en compleet genoemd, zodat je precies weet wat er staat te gebeuren. Iedereen kan zo’n stappencombinatie meedoen. Ook als je voor de eerste keer komt. Rustig aan beginnen en onthoud: “oefening baart kunst!”

In elke les is coördinatie een belangrijk onderdeel. Dat betekent oefenen in verschillende bewegingen voor armen en benen. Onderzoek heeft aangetoond dat het belangrijk is om de coördinatie goed te trainen om je hersenen goed actief te houden.

Elke les wordt begeleid door muziek. Deze muziek varieert van golden oldies tot supernieuw. Afwisseling hiervan zorgt dat de muzieksmaak van iedereen regelmatig langskomt.

Er is geen minimum- of maximumleeftijd voor deze les. Kom gerust eens langs bij onze groep. Je kunt altijd twee proeflessen volgen om te kijken of je het wat vindt.

Voor meer info stuur een mail naar info@gymnovagym.nl of neem contact op met Jacqueline Schouten. tel: 070-3278172

En… kijk ‘ns bij: Rooster-volwassenen

Er is ook een brochure over Total Body Work-out.